Børneprojekt Danmark

Spring til indhold »Mr. Le Mans

26. juni 2004

Som bekendt lykkedes det Børneprojekt Danmark-ambassadøren Tom Kristensen at vinde sit 6. Le Mans. I den forbindelse skrev Jyllandsposten denne artikel 14. juni:

Et 10 meter stort banner ridsede kort og godt 81 års Le Mans-historie op: "Tom Kristensen - Mr. Le Mans".

Børneprojekt Danmark havde fremstillet det enorme banner til deres protektor, der respektfuldt hilste ned mod de flere tusinde danskere fra sejrspodiet.

Nu har Tom Kristensen stået der seks gange. Samme imponerende bedrift har også belgieren Jackie Ickx opnået. Han brugte 15 forsøg i 1970´erne og 1980´erne. Den 36-årige danske stjerne har blot beriget det legendariske løb otte gange.

"Jeg er ufattelig stolt af denne rekord. Men denne sejr er ikke vigtigere end nogen af de andre. For uden eksempelvis nummer 2 eller fire, så havde jeg jo ikke kunne stå her med nummer seks," sagde manden, der nu fremstår som en af motorsportens største sejrherrer. Og dermed må han også have sikret sig en fremtrædende plads i dansk eliteidræts historiebog.

Den jordnære jyde havde det fint i pressens målrettede søgelys. Men han er bedre til at køre bil, end at tale om sig selv.

"Husk nu på, at jeg seks gange har været en del af et stort team, hvor alle er ekstremt vigtige," fastslog han igen og igen.

Le Mans´ nye konge syntes, at det var en vigtigere detalje, at hans søn Oliver har overværet samtlige seks sejre. Den seneste fejrer far og søn i dag i Euro Disney i Paris.

Og trods to timers søvn i det sebeste døgn, så har Tom Kristensen fortalt familien, at der er tidlig afgang til Paris mandag morgen. Der kommer en fodboldkamp i fjernsynet, som deb tidligere Randers Freja-spiller vil se.

Godt, at han droppede en ellers lovende fodboldkarriere i ynglingetiden. Ellers var han aldrig blevet Mr. Le Mans.


Thomas Wæver, Frivillig projektleder

At kunne hjælpe syge børn efter selv at have mistet et sygt barn er drivkraften for mig. I Børneprojekt Danmark har vi muligheden for at gøre en forskel.

Thomas Wæver, Frivillig projektleder

Nyhedsbrev