Børneprojekt Danmark

Spring til indhold »Børn skal løbe for et Børnecenter

26. august 2005

De Bergske Blade bragte forleden en artikel om Børneprojekt Danmark. Du kan læse artiklen her.

Af Jesper Overgaard

Et center på Dollerup Mølle for kræftramte børn kan komme mange skridt nærmere, hvis Junior Chamber får held med et stort løb for børn

Under mottoet »Børn hjælper børn« kan skolebørn være med til at løbe et børnecenter på Dollerup Mølle i gang. Med en viborgenser som drivende kraft prøver Junior Chamber at få børn fra henved 50 danske skoler som hjælpere.

Børneprojekt Danmark har planer om at købe Dollerup Mølle og indrette stedet til kræftsyge børn og deres nærmeste pårørende (red. centret er tiltænkt alle sygdomsgrupper). På den naturskønne plet skal børnene komme sig, så de kan komme godt i gang oven på den hårde sygdom.

Den 36-årige virksomhedskonsulent Hans Holm fra Viborg sidder i Junior Chambers nationale samfundsgruppe og er manden bag initiativet »Børn hjælper børn«.

Håbet er, at henved 10.000 skolebørn til maj næste år kan løbe masser af sponsorkroner hjem til Børneprojekt Danmark, både fra lokale sponsorer og fra nogle større, landsdækkende støtter. Direktør (red. salg- og markedschef) Ole Kristiansen fra Børneprojekt Danmark finder det ikke urealistisk med to millioner kr. til børnecentret.

Som kongresdirektør for Junior Chambers store kongres i Viborg tidligere på året har Hans Holm erfaringer med at gøre planer til virkelighed. Kongressen i Viborg samlede næsten 600 medlemmer fra hele landet og fik stor ros. Nu gælder det »Børn hjælper børn«, og i begyndelsen af næste måned kan viborgenseren sætte Junior Chambers skotske verdenspræsident ind i planerne.

Målet er, at børnene kommer ud at løbe midt i maj, og at skolerne samtidig tager op, hvordan masser af motion og sund kost kan holde sygdomme på afstand.

En PR-film er allerede færdig. Her kommer et skolebarn med en stor vision: Hvis nu de raske, løbende børn kan være med til at gøre syge børn raske, så kan endnu flere raske børn løbe for syge børn, og til sidst er ingen børn syge.


Thomas Wæver, Frivillig projektleder

At kunne hjælpe syge børn efter selv at have mistet et sygt barn er drivkraften for mig. I Børneprojekt Danmark har vi muligheden for at gøre en forskel.

Thomas Wæver, Frivillig projektleder

Nyhedsbrev