Børneprojekt Danmark

Spring til indhold »Syge børn til Le Mans

2. juni 2009

Mikkel skal med sin far til årets Le Mans løb i Frankrig i dagene 11. til 15. Juni, inviteret af Børneprojekt Danmark. Børneprojekt Danmark har Tom Kristensen som en af sine ambassadører og det er i den forbindelse, at projektet hvert år arrangerer en tur til Le Mans - primært for erhvervsfolk og for at rejse penge til Børneprojektets formål. I år har Børneprojektet så valgt at inviterer 7 børn med på turen sammen med én forældre pr. barn. Børnene har alle deres gang på Børneafdelingen Århus Universitetshospital Skejby i forbindelse med deres kroniske sygdom, men er stærke nok til at kunne klare turen til Le Mans, dog med far/mor som rejsefælle/hjælper.

Inge Pia Christensen, som er oversygeplejerske på Skejby sygehus, har i samarbejde med overlæger fra de forskellige børneafdelinger på sygehuset fundet frem til de syv børn, som i første omgang har fået muligheden for denne kæmpe oplevelse. Inge Pia Christensen udtaler: ” Det er et fantastisk tilbud som Børneprojekt Danmark er kommet med. Der skal ikke herske tvivl om, at de syv udvalgte børn, sikkert vil få en helt unik oplevelse …og en god adspredelse fra en hverdag, hvor sygdom fylder en del. Vi ved, at børn der har oplevet noget ganske særligt og positivt, får styrket troen på at hverdagen kan hænge sammen på trods af en kronisk sygdom. Vi er fulde af beundring over, at Børneprojekt Danmark har taget dette initiativ, for på den måde at give nogle børn en ekstra oplevelse.”

Per Månsson, far til Mikkel, udtaler: ”vi troede simpelthen ikke på det! tænk sig, at vi kunne være så heldige!. Vi var til undersøgelse hos overlæge Søren Rittig, og fik meddelelsen om, at Mikkel ikke længere måtte kører motocross p.g.a. af sin sygdom. Den kedelige nyhed blev så hurtigt ændret til gode nyheder, da vi fik tilbuddet om at komme med til Le Mans ……vi glæder os helt vildt!”

Det er første gang at Børneprojekt Danmark tager børn med på turen til Le Mans. Daglig leder Ole Kristiansen udtaler: ”Det er en god følelse at kunne inviterer disse børn med på turen. Vi vil gerne gøre en forskel for syge børn og vi var ikke i tvivl om, at dette til tag var en god idé. Efter at have talt med lægerne på sygehuset og vi var forsikret om, at turen kunne gennemføres uden risiko, så fik vi etableret kontakten til de udvalgte børn – vi glæder os over muligheden og til at give dem denne oplevelse.”

Slutteligt vil Børneprojekt Danmark gerne rette en særlig tak til K-rejser for den store opbakning.


Tom Kristensen, Racerkører

Selv i den mest travle kalender bør vi finde tid til at hjælpe de børn, der har det svært herhjemme. Gennem Børneprojekt Danmark kan jeg personligt give en hånd, der hjælper.

Tom Kristensen, Racerkører

Nyhedsbrev