Børneprojekt Danmark

Spring til indhold »Syv ”raske” drenge på Le Mans 2009.

1. juli 2009


Tom K. hygger sammen med børn fra Børneafdelingen på Skejby Sygehus

Syv ”raske” drenge på Le Mans 2009.
Børneprojekt Danmark havde i samarbejde med Børneafdelingen på Skejby Sygehus, inviteret 7 syge børn med til Le Mans 2009 – eneste krav var, at de skulle være raske nok til, at kunne tage turen sammen med far eller mor i den bus, som projektet sendte af sted til Le Mans. De syv drenge blev hurtigt udvalgt på Skejby Sygehus, således at en bred vifte af børn med forskellige sygdomme kom med på turen og tilbagemeldingerne fra læger og sygeplejerske var særdeles positive – invitationen kom bag på dem alle, så det var nogle meget forventningsfulde børn med deres forældre der steg på bussen torsdag den 11. Juni i Århus.
Foran sig have de så en lille bustur på godt 22 timer. Første stop blev hos Fleggaard, hvor der skulle handles lidt ind og spises aftensmad. Til lejligheden havde Flegaard stillet et lokale til rådighed, således at vi kunne spise den dejlige mad som Bettina havde lavet til turen.
Efter lidt søvn i løbet af natten ankom bussen til Le Mans og Børneprojekt Danmarks camp, som er placeret hos K – rejser, på en af de bedste pladser, tæt ved start/mål området. Drengene blev mødt af en teltlejr, hvor alle på forhånd var checket ind i hver sit telt og straks efter udpakningen skulle der spises en velfortjent frokost.
Måske var det tid til en lille frokost lur efter den lange tur og en god frokost, men nej, hvad drengene ikke vidste, var at Tom K var på vej hen til Børneprojekt Danmark lejren for at hilse på dem! Drengene blev placeret i det store VIP telt sammen med deres forældre under påskud af et ”lille møde”…..også, pludselig stod han der, ham Tom K. Alle drengene fik muligheden for at få talt og hilst på Tom K, som til lejligheden havde en signeret race cap med til hver, så bliver man vel en smule stolt. Drengene lovede at heppe på Toms bil og til gengæld så skulle han nok give den gas ! ……I et meget hektisk program viste Tom igen sit overskud og tog sig tid til børnene, det var en stor oplevelse, som vi alle var meget glade for.
Så var det tid til pit-walk, hvor børn og forældre fik mulighed for at opleve alle de forskellige holds garager og efterfølgende gik turen ind til Le Mans by, hvor den store parade af samtlige holde skulle afvikles. Heldigvis var Palle og Erik med i Le Mans by, de havde prøvet turen før, og valgte at blive guider for børn og forældre under dette forløb, det var dejligt at opleve de andre voksne bidrage på denne måde.
Lørdagen gik med en masse dejlig mad, noget ekstra søvn og starten på Le Mans løbet kl. 13.00. Lørdag aften fik børnene overrakt en speciel designet t-shirt. Tom K`s datter syntes at børnene skulle have deres egen t-shirt og havde derfor lavet en tegning, som var blevet printet på syv stk. t-shirt og selvfølgelig signeret af datteren og Tom K.
Puha, flere oplevelser søndag morgen. AUDI havde sendt en invitation til børnene om at kommer over til deres store AUDI hus, hvor alle VIP`er havde mulighed for at se løbet, kører på racerbane og se den nye AUDI R15 Racer, som lå og kørte ude på banen. Det blev til et par sjove timer, hvor personalet hos AUDI gav sig god tid til at vise børnene de forskellige racermuligheder – TAK til Audi og Jan for den oplevelse !
Løbet sluttede kl. 15.00 og allerede kl. 17.00 var bussen på vej hjem mod Danmark. Efter en lille times tid sov børnenes forældre, medens børnene selv havde grupperet sig bagerst i bussen og udvekslede nye udtryk og indtryk  Der indløb sms fra bussen til Børneprojekt Danmark om at børnene havde haft deres livs oplevelse, forældrene var taknemlige og lykkelige over den mulighed som deres barn havde fået …..så missionen var lykkedes ! …..at gøre en forskel for børn – og deres forældre, som i hverdagen kæmper en kamp med deres sygdom, de fik et bust og en tro på, at der er noget at kæmpe for, ligesom deres nye idol – TOM K !
Børneprojekt Danmark vil gerne sige TAK til alle der har bidraget i forbindelse med denne tur for de syv ”rakse” drenge, som klarede turen på fornemmeste vis! Uden bidrag og støtte fra diverse sponsorer og et stort antal frivillige, kunne vi slet ikke gennemfører sådan en opgave!

God sommer fra Børneprojekt Danmark !


Ole Kristiansen, Grundlægger

Det er et spørgs- mål om livskvali- tet. Om at give børnene mulighed for at nyde livet som børn, selv under sygdom.

Ole Kristiansen, Grundlægger

Nyhedsbrev