Børneprojekt Danmark

Spring til indhold »Weekend for unge nyrepatienter 21.-23. november 2014

4. januar 2015

Arrangementet foregik på vandrehjemmet i Risskov ved Aarhus, og der deltog 31 unge patienter fra Region Midt og Nord samt Oxford, dr. Paul Harden og to ”Social workers” fra Oxford, og desuden sygeplejersker og læger fra Aarhus Universitetshospital, Skejby.

Fredag eftermiddag startede man med et seminar åbent for alle, hvor Paul Harden og hans patienter fortalte om, hvordan de ved fællesskab havde fået mere selvtillid og støttet hinanden til at fx at tage medicinen, så de transplanterede nyrer ikke går tabt. Der var også indlæg om sport og motion og et indlæg ved professor Søren Rittig ”To pee or not to pee”. Resten af weekenden var der en række aktiviteter og blodprøvekontrol og samtaler for danske patienter.

Både de unge patienter og personalet fandt, at arrangementet var en stor success og inspiration. Gæsterne fra Oxford støttede de danske patienter og var enige, som Paul Harden skrev: ”You might like to know that our patients rated the trip to Aarhus as the best ever!”

Arrangementet har givet anledning til, at én af de danske patienter er inviteret til Oxford allerede til januar, og han vil sammen med det motiverede personale fra Aarhus kunne opbygge et koncept, hvor patienterne som i Oxford har stor glæde af at kende og støtte hinanden. Det kan fremmes ved, at kontrol af blodprøver og samtaler med personalet foregår udenfor sygehuset fx 4 gange årligt.
I Oxford har dette koncept ført til, at transplanterede nyrer virker i længere tid og gladere unge patienter i fuld gang med deres liv.

Unge-weekenden muliggjort af støtte fra Børneprojekt Danmark har allerede ført til, at én af de unge patienter igen tager sin medicin, de unge vil involvere sig i arbejdet og personalet vil med glæde hjælpe.


Søren Rittig, Børnelæge

Der er et klart behov på de danske børneafdelinger. Et behov for nyt og bedre udstyr og for ting, der gør opholdet på en børneafdeling lettere at komme igennem.

Søren Rittig, Børnelæge

Nyhedsbrev