Børneprojekt Danmark

Spring til indhold »Børneprojekt Danmark donerer 230.000 til Skejby sygehus

7. juni 2005

10 kendte århusianeres forsøg udi malerkunsten kommer nu børnene på Skejby Sygehus til gode, idet salget af deres malerier og to værker, som alle Århus’ borgere havde mulighed for at bidrage til, har indbragt kr. 100.000 til Børneprojekt Danmark. Børneprojekt Danmark lægger yderligere kr. 130.000 til beløbet og donerer alle pengene til indkøb af udstyr, der kan overvåge syge børn samt en undersøgelse af effekten af kost- og motionsvejledning af overvægtige børn. Overrækkelsen finder sted på Skejby Sygehus den 9. juni i overværelse af Borgmester Louise Gade og Anne Gadegaard, der begge fremstillede et kunstværk, som blev solgt til fordel for Børneprojekt Danmark.

De 10 kunstnere er, foruden Louise Gade og Anne Gadegaard, Marc Rieper, Lotte Heise, Hans Krull, Flemming ”Bamse” Jørgensen, Finn Nørbygaard, Jacob Haugaard, Casper Elgaard og Mek-Pek. Deres billeder blev udstillet på Store Torv i Århus i december i forbindelse med lanceringen af JP Århus+, hvor også forbipasserende havde mulighed for at male på to opstillede lærreder. Billederne blev senere købt af Jyllandspostens kunstforening, da man valgte at aflyse en planlagt velgørenhedsauktion over billederne pga. tsunamikatastrofen.

Salget af værkerne gør, at Børneprojekt Danmark kan støtte børneafdelingen både med indkøb af udstyr og økonomisk støtte til et nyt initiativ vedrørende overvægtige børn.

Det er desværre en kendt sag, at overvægt hos børn er et stort problem både for selvværdet og sundheden. Børneprojekt Danmark har derfor valgt at støtte et projekt, hvor det undersøges, hvilken effekt, der opnås ved fortsat at vejlede børn, som tidligere har været på Julemærkehjem, i at føre en sund livsstil.

Niels Birkebæk, overlæge på børneafdelingen og medinitiativtager til undersøgelsen, udtaler:
- Donationen medvirker til, at vi har mulighed for at foretage en undersøgelse af, om vægttabet og de stofskiftemæssige forbedringer opnået på Julemærkehjemmet opretholdes, når børnene vejledes af en diætist og en idrætspædagog gennem et år.

Børneprojekt Danmark har ligeledes valgt at donere topmoderne udstyr, som benyttes til at monitorere sengeliggende børn, således at udsving og anfald hos barnet registreres og filmes, hvilket hjælper lægen til at stille en diagnose:

Thomas Balslev, overlæge på børneafdelingen, udtaler:
- Børn, især små børn, har af og til anfald af trækninger eller bevægelser, som kan ligne epilepsi. For lægen kan det være vanskeligt at stille diagnosen uden at se anfaldene, som måske kun kommer om natten. Kun med den rigtige diagnose kan man anbefale den bedste behandling. Det nye udstyr gør dette meget lettere, og vil derfor være et vigtigt, men også tidsbesparende diagnostisk redskab fremover.

Ole Kristiansen, Børneprojekt Danmark, udtaler:
- Vi er taknemmelige over, at de 10 valgte at sige ja til at male et billede, og samtidigt også havde det sjovt. Det beviser nemlig, at man sagtens kan kombinere velgørenhed med gode oplevelser, og hvor de største vindere er dem, som det hele drejer sig om: nemlig børnene.

Overrækkelsen finder sted 9. juni kl. 13.00 i gæstekantinen ved hovedindgangen. Fra Børneprojekt Danmark vil administrationschef Thomas Wæver og salgs- og markedschef Ole Kristiansen være til stede.

Yderligere information: Ole Kristiansen, ole@boerneprojektdanmark.dk, 2896 2450


Tilbage


Ole Kristiansen, Grundlægger

Det er et spørgs- mål om livskvali- tet. Om at give børnene mulighed for at nyde livet som børn, selv under sygdom.

Ole Kristiansen, Grundlægger

Nyhedsbrev