Børneprojekt Danmark

Spring til indhold »Sportshelte og jægersoldat bag stor donation til børneafdeling

20. marts 2003

Hospitalsudstyr til en værdi af 408.000 kroner er, hvad Poul-Erik Høyer og B.S Christiansen overrækker til børneafdelingen på Rigshospitalet mandag den 24. marts 2003 kl. 14.00.

Udstyret er finansieret af overskuddet fra Børneprojekt Danmarks Erhvervsledelses-kursus på Club La Santa i perioden 24. – 31. januar 2003, forestået af kapaciteter som Bjarne Riis, Tom Kristensen, Arne Nielsson, Poul-Erik Høyer og B.S. Christiansen.

Disse stillede i en uge deres viden og know-how gratis til rådighed for Børneprojekt Danmark i den hensigt at medvirke til at støtte op omkring syge børns vilkår i Danmark.

”At se børn lide er noget af det sværeste. Det er klart, at når et barn bliver ramt af sygdom, skal det have mulighed for den optimale behandling – derfor var der ingen tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville støtte op omkring Børneprojekt Danmark,” siger Bjarne Riis om sin deltagelse i projektet.

Udstyret, som doneres til Rigshospitalets børneafdeling kaldes en pletysmograf og bruges til lungefunktionsundersøgelser af børn under 5 år. Fortrinsvis børn som er ramt af cystisk fibrose, som er en meget alvorlig og uhelbredelig medfødt lungesygdom.

Cirka 450 børn behandles årligt for cystisk fibrose, de 300 af dem behandles på Rigshospitalet. Pletysmografen overrækkes personligt af B.S. Christiansen og Poul-Erik Høyer, som er henholdsvis ambassadør og formand for Børneprojekt Danmark, der i april 2001 opstod på initiativ af Ole Kristiansen, der lige siden har fungeret som organisationens daglige leder.

Yderligere information om Børneprojekt Danmark på: www.boerneprojektdanmark.dk eller ved henvendelse til Ole Kristiansen på telefon: 8611 9055 eller 2896 2450.

NB: Presseinvitation til og program for overrækkelsen af pletysmografen på Rigshospitalets børneafdeling mandag den 24. marts udsendes seperat pr. mail.

Med venlige hilsener
Børneprojekt Danmark


Tilbage


Poul Krebs, Musiker

Ingen skal fortælle mig, at det ikke nytter at give en hånd med. Og det mest nærliggende er vel at starte med børnene!

Poul Krebs, Musiker

Nyhedsbrev